INTERIOR DESIGN

Конкурсний проект будинку в Швейцарії

Площа ділянки: 1 424,4 м2
Площа забудови: 802,8 м2
Загальна площа: 2 107,1 м2
Кількість поверхів: 3 надземних поверхи
                                1 підземний поверх
                                експлуатований дах
Кількість квартир: 7
Статус: конкурсний проект
3 місце

Проект будинку клубного типу у Швейцарії був розроблений для участі у конкурсі від забудовника, який мав намір не лише здавати квартири власникам, я й самому проживати там із родиною. Будинок розташовано на кутовій ділянці із різким ухилом. Одна частина будинку орієнтована на швейцарські Альпи, відповідно до цього була розташована максимальна кількість панорамних вікон. Великі відкриті тераси тягнуться вздовж усього заднього фасаду будинку. Головний фасад, що виходить на основну вулицю має лише необхідну кількість вікон та, наскільки це можливо, «закритий» від сусідів.

Генплан

Генплан

Перепад рельєфу між головною вулицею та дальнім кордоном ділянки становить близько трьох метрів, що було використано для заїзду у підземний паркінг. Для під’їзду машин використовується бокова вулиця. Вхід в будинок здійснюються з головної вулиці. Звідси ж можна потрапити до відкритого басейну та літнього кафе, що спускається терасами повторюючи рельєф ділянки. Поруч із басейном знаходяться сходи, що ведуть до СПА центру, розташованого у підземній частини. Трохи осторонь від громадської зони знаходиться майданчик для барбекю, його використання передбачається лише мешканцями будинку. Основою майданчика для барбекю є дах підземного паркінгу. Зони візуально відокремлені одна від одної, хоча й пов’язані пішохідними доріжками. На території будинку також передбачається розміщення цистерн для збору дощової води, вони будуть закопані у землю.

Підземний поверх поділено на дві частини. В громадській частини знаходиться СПА центр. Перед входом в СПА є невеличке патіо, для відпочинку відвідувачів, з великим панорамним вікном крізь басейн. Для природного освітлення СПА також використовуються вікна, встановлені у суміжну з басейном стіну. У другій частині поверху знаходиться паркінг для мешканців будівлі, персональні комори для зберігання та загальна пральня. Потрапити до житлової частини будинку із паркінгу можна скориставшись ліфтом. 

На першому поверсі знаходяться дві житлові квартири площею 137м2 ті 117м2 та офіс площею 64м2. Офіс у майбутньому може буде переобладнано під ще одну квартиру. До входу в під’їзд та в офіс ведуть два пандуси від пішохідного тротуару, пандуси виконують роль підхідних доріжок та замінюють ступні. Всі квартири першого поверху мають приватній вихід до заднього двору.

На другому поверсі знаходяться три квартири, площею 182м2, 95м2 та 84,5м2. Одна з квартир пов’язана сходами з пентхаусом, та є його частиною. Дві інші квартири повністю автономні. У центрі будинку знаходиться патіо, в яке можна потрапити із загального холу та з однієї з квартир. Патіо забезпечує потрапляння природнього світла у внутрішню частину будинку.

Третій поверх є пентхаусом господарів та має площу 290м2. Пентхаус має дві тераси: одна тягнеться уздовж всього заднього фасаду та має неперевершений вид на гори, други знаходиться у блоці спальні господарів і носить більш приватних характер. Також квартира має вихід у внутрішнє патіо у вигляді балкончика.

Дах є приватною зоною відпочинку для мешканців будинку. Там передбачається кілька ізольованих лаунж зон, відкрита кухня та солярій. Оскільки дах має кілька рівнів, верхні ділянки передбачають установку сонячних батарей.

Плани поверхів

Фотогалерея

Отримати безкоштовну консультацію

Залиште свої контактні дані і я зв'яжуся з вами найближчим часом.